Werken met gefilterd water

Water is een essentiëel onderdeel van brood. Wist u dat brooddeeg gemiddeld voor 56% uit water bestaat? Bakkerij Geertsema weet wat de invloed van water is op de kwaliteit van brood. Om onze kwaliteit te waarborgen, maken wij ons eigen water. Dat water is niet meer vergelijkbaar met het reguliere drinkwater wat bij u thuis uit de kraan komt. Onze waterspecialist Hendrik Geertsema heeft deze hoofdgrondstof voor brood op alle fronten verbeterd en waakt over de kwaliteit van het water.

Wat maakt ons water nou anders? Allereerst wordt het leidingwater ontkalkt. Daarna wordt het water gefilterd in ons Dr. Grander watersysteem, om vervolgens door ons osmose filter te gaan. Dit osmose filter is rechtstreeks afkomstig uit innovaties die door NASA zijn gedaan. Dit filter zorgt ervoor dat het water praktisch 100% gezuiverd wordt, waarna het een vitaliseringsbehandeling ondergaat door middel van vitalisatiestaven. Het eindproduct is water in haar puurste en schoonste vorm.

De invloed van dit behandelde water op de kwaliteit van het brood is fenomenaal. Het brood wordt zachter, voelt wolliger aan, is gezonder en langer vers.

In de Telegraaf en bij Kopspijkers

Een goed voorbeeld is het “links draaiend water” zoals te zien is op de voorpagina van de Telegraaf met tekst en foto. Daarnaast ook op uitnodiging van Jack Spijkerman in zijn toenmalige programma “Kopspijkers”.

[feather_share]